Program priprave na porod in starševstvo

 

V Zdravstvenem domu Slovenj Gradec v sklopu Priprave na porod in starševstvo (Šola za starše) poteka tečaj predporodne priprave, ki zajema zgodnjo, pozno nosečnost ter dogajanje v poporodnem obdobju. Na tečaj so vabljene vse nosečnice, njihovi partnerji ali drugi spremljevalci.


Strokovno usposobljeni zdravstveni delavci v sklopu pripravljenega tečaja bodočim staršem podamo informacije o nosečnosti, porodu in poporodnem obdobju.
Bodočim staršem želimo prisluhniti in jim ponuditi preprost in hkrati čaroben način zbliževanja z njihovim otrokom. Skozi predavanja in delavnice informiramo o spremembah med nosečnostjo, pripravo na porod, potekom poroda, poporodnim obdobjem, izzivih dojenja, zobozdravstveno preventivo, nego in prehrano otroka ter s psihičnim razvojem otroka in odnosih med staršema. V program pa smo vključili tudi predavanje in prikaz terapevtske vadbe fizioterapevta, ki bodoče mamice nauči telesnih vaj za ohranjanje fizične kondicije, krepitve mišic, ki so pomembne tako za porod kot tudi za obdobje po porodu. 


Bodoča starša se znajdeta v novih vlogah, želimo da jih spremembe, ki jih prinaša nov družinski član še bolj zbližajo in povežejo. Skupaj odganjamo dvome, strahove in obujamo tisti kanček intuicije, ki včasih zmanjka, da stvari stečejo v pravo smer.
 

 

 

Termini za izvajanje posvetovalnic v lokalnih skupnostih v letu 2024:

vsako 1. in 3. sredo v VGC Andeški hram (od 8.30 do 9.30)


 

INDIVIDUALNI POSVETI

Individualni posveti s strokovnimi sodelavkami CKZ v prostorih CKZ (po predhodnem telefonskem dogovoru na številko 030 662 126):

vsak delovni dan  med 7. in 14. uro