16-05-2023..
Kaj je kineziologija in zakaj obiskati kineziologa v Centru za krepitev zdravja?

Kineziologija je veda o gibanju človeškega telesa. Je veda, ki proučuje telesno dejavnost ljudi ter njen vpliv na zdravje, zmogljivost in gibalno učinkovitost posameznika, družbo in kakovost življenja. Glavna naloga kineziologa v preventivi je z vadbo in aktivnim življenjskim slogom vplivati na ohranjanje in izboljšanje zdravja in počutja.

Kineziologi delujejo v zdravstvenih domovih, domovih za starejše, v raziskovalnih ustanovah, športnih centrih in rehabilitacijskih centrih, kjer v različnih timih z vadbo pomagajo vadečim do optimalnih vzorcev gibanja, vpeljave gibanja kot načina življenja, jih učijo novih oblik gibanja, prav tako pa jim po zaključenem delu fizioterapevta pomagajo v obdobju po rehabilitaciji poškodb.

V Centru za krepitev zdravja Koroška (ZD Slovenj Gradec) je zaposlena diplomirana kineziologinja Nina Petkovšek, ki sodeluje v več Programih za krepitev zdravja. K njej se lahko naročite na brezplačne individualne pogovorne ure preko e-mail naslova kineziolog-ckz@zd-sg.si ali pokličete na telefonsko številko 070 523 038. Svoje pogovorne ure ima ob sredah med 12.00 in 15.00 uro in ob petkih med 7.00 in 10.00 uro.

Termini za izvajanje posvetovalnic v lokalnih skupnostih v letu 2024:

vsako 1. in 3. sredo v VGC Andeški hram (od 8.30 do 9.30)


 

INDIVIDUALNI POSVETI

Individualni posveti s strokovnimi sodelavkami CKZ v prostorih CKZ (po predhodnem telefonskem dogovoru na številko 030 662 126):

vsak delovni dan  med 7. in 14. uro