16-03-2022..
CKZ obeležuje teden boja proti raku

Letos poteka že 39. slovenski teden boja proti raku, ki ga tokrat obeležujemo pod sloganom »Ne čakajte na konec pandemije, proti raku ukrepajte takoj!«.

 

Strokovne delavke v Centru za krepitev zdravja Koroške smo v sodelovanju s Koroškim društvom za boj proti raku na pomen ozaveščanja in preprečevanja rakastih obolenj spominjale tudi v lokalni skupnosti. 8. marca, ob svetovnem dnevu žena, smo se povezale z MO Slovenj Gradec in občino Mislinja. Organizirale smo aktivnosti, med katerimi smo ženskam z vrtnicami čestitale ob njihovem prazniku, za vse mimoidoče pa smo pripravile tudi predstavitev preventivnih programov ZORA, DORA in SVIT. Ob tem smo odgovarjale na njihova vprašanja v zvezi z rakastimi obolenji in dejavniki tveganja.

 

Tako pri nas kot po svetu so rakave bolezni vedno bolj prisotne. Pomembno je, da lahko skoraj polovico tovrstnih bolezni preprečimo z zdravim življenjskim slogom in ustreznim bivalnim okoljem, pa tudi z redno udeležbo v presejalnih programih za raka. Če pa se rak pojavi, je pomembno, da ga odkrijemo čim prej. To namreč poveča možnost uspešnega zdravljenja.

Termini za izvajanje posvetovalnic v lokalnih skupnostih v letu 2024:

vsako 1. in 3. sredo v VGC Andeški hram (od 8.30 do 9.30)


 

INDIVIDUALNI POSVETI

Individualni posveti s strokovnimi sodelavkami CKZ v prostorih CKZ (po predhodnem telefonskem dogovoru na številko 030 662 126):

vsak delovni dan  med 7. in 14. uro